Webszövegírás

Új honlapot szeretnél csináltatni? Esetleg a meglévő weboldalad modernizálni, ügyfél- és keresőbaráttá varázsolni, több látogatót bevonzani? Segítek Neked!

A weboldal-szövegírás két alapvető eleme az ügyfélélmény és a keresőoptimalizáltság megteremtése, ill. továbbfokozása. Ezen irányelveket követem én is a munkám során. Minden aloldalhoz egyedi metaadatokat (metacímet és metaleírást) írok, ezzel segítve ügyfeleid figyelmének felkeltését, oldalad feljebb kerülését a Google találati listáján. Természetesen nem csak új weboldalak szövegezésével foglalkozom, bátran kereshetsz akkor is, ha a meglévő honlapodat szeretnéd gatyába rázni!

Teljes weboldal-szövegezés

Nem elég csak a weboldalra vonzani a látogatókat, ott is kell tartani őket! A webszövegírás során a SEO szempontok mellett a célközönséget is figyelembe veszem. Minden nagyobb projekt előtt részletes kulcsszó-kutatást végzek, s ezután alakítom ki a főoldal és a különböző aloldalak címeit a te igényeidet, ötleteidet is figyelembe véve. Előzetes konzultáció során igyekszem megismerni céged küldetését, s ez alapján elkészíteni vállalkozásod bemutatóját, vagyis a „Rólunk” oldalt. Ha összeállt a csontváz, következhet a termékkategóriák, termék- és szolgáltatásleírások elkészítése. A weboldal üzemeltetés fontos része a céges blogcikk írás, ebben is számíthatsz rám!

Termékkategóriák szövegezése

A termékkategóriák logikus kialakítását követően a keresőoptimalizálás elvei szerint írok hozzájuk szövegeket. Fontos, hogy az oldaladra navigáló látogatót mindig releváns, új ismeretekkel szolgáló tartalom fogadja. Ha a webszöveg felkelti az érdeklődését, időt fog tölteni a weboldaladon, amit a Google is szeretni fog hosszú távon. Ha olyan webszöveg fogadja, amiből akár tanulhat is, hasznos lehet számára, akkor visszatérő látogató válik belőle, s végül vásárolni is fog.

Szolgáltatás- és termékleírások készítése

Sok webáruháznak törik bele a bicskája az egyedi termékleírások elkészítésébe. Ez nem is csoda, hiszen nagyon idő- és türelemigényes több termékhez külön-külön egyedi szöveget írni, úgy, hogy közben minden szükséges szempontnak megfeleljen. Egy vonzó termékleírás kellően informatív, minden, vásárlóban felmerülő kérdésre választ ad. A szolgáltatásleírásokra is ugyanez érvényes, fontos, hogy a célfelhasználókra fókuszáljon a nyelvezetük. Ha nem akarsz ezekkel bajlódni, nyugodtan bízd rám a dolgot!

Landing oldalak írása

Landing oldalnak mondunk tulajdonképpen minden olyan aloldalt, ahová a weboldal látogatóit érkeztetjük. Természetesen nem csak kategóriaoldalak, termék- vagy szolgáltatásoldalak lehetnek ezek. Bizonyos esetekben, például egy-egy Facebook kampány létrehozásához egy teljesen különálló, új landing oldal kidolgozására van szükség. A céltól függően akár egy blogcikk is minősülhet érkeztető oldalnak. Bármelyikről is legyen szó, egy a lényeg: a látogatókat ügyfelekké, vásárlókká avanzsálni!